Készülőfélben az elektromos rollerek szabályozása

Készülőfélben az elektromos rollerek szabályozása

Hivatalosan is megerősítették, hogy a kormány elkezdett dolgozni az elektromos rollerek használatára vonatkozó szabályozáson.

Készülőfélben az elektromos rollerek szabályozása

2019 májusában lepték el Budapestet az elektromos rollerek: először kétszáz darab, a jelenleg is hatályos KRESZ szerint besorolhatatlan jármű érkezett a fővárosba, majd a flotta szeptemberben tovább bővült. A telefonos applikáción keresztül bérelhető villanymasináknak azonban nem mindenki örül: több területről is kitiltották már őket, de egységes szabályozás továbbra sem készült.

Ez azonban megváltozhat a közeljövőben. A Jobbik országgyűlési képviselője az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáránál, Schanda Tamás Jánosnál érdeklődött az elektromos rollerek szabályozását illetően. Az államtitkár február 20-án válaszolt a parlamenti képviselő kérdésére.

Az elektromos meghajtású rollerek közúti forgalomba történő részvételére vonatkozó szabályozás előkészítése megkezdődött. Az előkészítés során – a jogszabályalkotásra vonatkozó általános rendelkezések megtartása mellett – az Innovációs és Technológiai Minisztérium természetesen egyeztet az érintett szakmai és társadalmi szervezetekkel is.

Forrás: vezess.hu

A szerzőről

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legutóbbi videók

Betöltés...

Fórum legutóbbi témák