Oldalunk megkereste Terézváros önkormányzatát az e-rollerek bírságolásának hírével kapcsolatban.

Megkeresésünkre a legilletékesebbtől kaptunk választ, Soproni Tamás Polgármester Úrtól.

 

Ezt a választ változtatás nélkül tesszük közzé. Ebből kiderül, hogy kikre vonatkozik a hírekben szereplő bírság és hogy kikkel folytat egyeztetést az önkormányzat. Továbbá milyent tervek szerepelnek ezzel kapcsolatban az önkormányzatnál.

 

Terézváros önkormányzata minden zöld és környezetkímélő megoldást szívesen fogad, ugyanakkor fontos célunk az is, hogy a terézvárosiak visszakapják az őket megillető közterületeket és a biztonságos közlekedés lehetőségét.

A fenti célok megvalósítása érdekében az év elején az önkormányzat módosította a közterület-használati rendeletét, így a vállalkozói célú kereskedelmi tevékenység során bérbe adott eszközök tárolási, kölcsönzési pontjainak használata a kerületben jelenleg már engedélyhez kötött tevékenység.

Felvettük a kapcsolatot a Lime rollereket üzemeltető cég képviselőjével az önkormányzat által is támogatható megoldás kialakítása érdekében. A tárgyalások jelenleg is folynak, de annyi elmondható már, hogy Terézváros önkormányzata az elektromos rollerek elhelyezését csak a parkolósávban tudja támogatni, ún. mobilitási pontok létrehozásával. Az önkormányzat ragaszkodik ahhoz, hogy a Lime felhasználói csak a mobilitási pontokon tudják felvenni és az utazás végén letenni a rollereket, a járdán, tereken és egyéb közterületen való elhelyezést nem támogatjuk.

Az önkormányzatot eddig csak a Lime kereste meg ilyen tárgyú kéréssel, ugyanakkor az ismertetett elvek mentén természetesen nem zárkózunk el más cégekkel való tárgyalástól sem.”

 

A levélből kiderül, hogy jelen szabályozás (és bírságolás) az üzleti jellegű rollerek parkolására vonatkozik.

 

Oldalunk megkereste az ilyen jellegű szolgáltatást végzőket azzal kapcsolatban, hogy milyen irányban kívánnak mozdulni.

Számunkra és közösségünknek is fontos, hogy mihamarabb jogszabályügyileg is tisztán lássunk az e-rollerek és társaik használatával kapcsolatban.

Amint további információnk lesz a témával kapcsolatban azt közzétesszük oldalunkon.

 

moltib